Wat is de beste manier om een Microsoft Outlook email backup te maken?

Er zijn verschillende manieren om een Microsoft Outlook e-mail backup te maken in Windows 10, maar de twee beste methoden zijn:

  1. Het maken van een PST-bestand: Dit is een bestandstype dat wordt ondersteund door Microsoft Outlook en bevat al uw e-mails, contacten, agenda-items en andere gegevens. U kunt een PST-bestand maken door uw mailbox te exporteren naar een PST-bestand.
  2. Het gebruiken van OneDrive of een andere cloudopslagdienst: U kunt ook uw PST-bestand opslaan in een cloudopslagdienst zoals OneDrive of Dropbox voor een extra backup. Hierdoor bent u verzekerd van een backup, zelfs als uw computer het begeeft.

Beide methoden kunnen helpen om uw gegevens te beschermen en te herstellen als ze per ongeluk verloren gaan.

Microsoft Outlook email backup

Hoe exporteer ik mijn Microsoft Outlook mailbox naar een PST-bestand?

U kunt uw Outlook-gegevens exporteren naar een PST-bestand (Personal Storage Table) en deze op een veilige locatie opslaan. Hiermee kunt u uw e-mails, contacten, taken en andere gegevens back-uppen en opslaan.

  1. Open Microsoft Outlook en ga naar Bestand, Open en Exporteren, Importeren/Exporteren
  2. Kies Exporteer naar bestand en klik Volgende
  3. Selecteer Outlook Data File (.pst) en klik Volgende
  4. Selecteer de mail folder(s) die je wilt exporteren en klik Volgende
  5. Kies de locatie waar je de backup wilt opslaan en klik Finish
  6. Als laatste kun je kiezen of je je backup met een wachtwoord wilt beveiligen

Windows 10 biedt tevens een ingebouwde backupfunctie genaamd “File History”, waarmee u uw bestanden, waaronder uw Outlook-gegevens, automatisch kunt backuppen.

Het is belangrijk om regelmatig een backup te maken van uw belangrijke gegevens, zodat u deze kunt herstellen in geval van gegevensverlies!

Gepubliceerd: 03 februari 2023