Waarom moet je een backup maken van WordPress?

Vaak heb je heel veel tijd gestoken in je website of is je bedrijf ervan afhankelijk. Kortom, als je dit zou kwijtraken, om wat voor reden dan ook, ben je iets heel belangrijks verloren en dit wil je natuurlijk voorkomen!

Redenen waarom je gegevens kunt kwijtraken zijn bijvoorbeeld, problemen met je website nadat je een plugin of WordPress hebt geüpdatet. Of nog veel erger, een hacker heeft zich toegang tot je website verschaft!

Het antwoord is eigenlijk heel simpel!

Zodra je een backup maakt van je WordPress website, heb je altijd iets om op terug te vallen en kun je een hoop ellende mee voorkomen. In het geval van een bedrijfswebsite, kan er zelfs financiële schade zijn als de website niet beschikbaar is.

Hoe vaak moet je je WordPress website backuppen?

In sommige gevallen bestaat je WordPress website uit statische gegevens. Dat wil zeggen, de inhoud verandert niet of nauwelijks. Een voorbeeld hiervan is de gemiddelde bedrijfswebsite. In dat soort gevallen kun je vaak af met eens in de maand een backup maken.

Andere WordPress websites bestaan uit dynamische content. Dat wil zeggen dat de inhoud meerdere malen per dag, per week of per maand verandert. Een pagina met nieuwsberichten is hier een goed voorbeeld van. Wil je hier geen risico mee lopen, zul je dus minimaal 1x per maand, 1x per week of misschien zelfs dagelijks backups willen maken.

Hoe kun je je WordPress website backuppen?

Hier zijn verschillende manieren voor:

Standaard krijg je bij DTP2 bij ieder webhostingpakket een dagelijkse backup tot wel 30 dagen terug. Dit stel ik voor je in bij het afsluiten van je hostingpakket en hoef je zelf dus niets meer voor te doen.

Zodra er iets met je site gebeurt, kun je zelf in je DirectAdmin controlepaneel inloggen en een van deze backups herstellen.

WordPress backup terugzetten met DirectAdmin

Het voordeel is dat dit automatisch gaat en het proces om te herstellen erg simpel is. Het nadeel is dat deze backups niet verder teruggaan dan 30 dagen en je kunt dus ook nooit verder terug. Ook staan deze backups op dezelfde server als je website. Als er dus iets met de server zou gebeuren, kun je ook je backups niet meer vertrouwen.

Een andere optie is het gebruiken van een WordPress plugin zoals Duplicator. Hiermee kun je zelf de interval tussen je backups instellen, hoeveel er bewaard moeten worden, maar ook waar de backups bewaard moeten worden. Bijvoorbeeld op je webhosting zelf of op een externe locatie zoals je Dropbox. Er zijn meer voorbeelden van plugins die (min of meer) hetzelfde doen, maar in de loop der jaren heb ik persoonlijk altijd bijzonder goede ervaringen gehad met Duplicator.

Mocht je bij DTP2 een WordPress-onderhoudsplan hebben of een website laten bouwen, krijg je er een jaar lang gratis Duplicator bij met backups op een externe locatie!

Wel zo veilig en wel zo gemakkelijk!

Waarom DTP2?

DTP2 maakt al 20 jaar gewoon goede! websites. Geen gedoe en vooral geen gebakken lucht.

De focus van DTP2 ligt vooral op het helpen en ontzorgen van mensen en bedrijven die graag een website willen en hier hulp bij kunnen gebruiken.

DTP2 staat voor persoonlijke aandacht en support.

In heldere taal en met een duidelijk plan werken we samen en zo effectief mogelijk toe naar een functionele én mooie website die ook nog eens goed gevonden kan worden.

En met het optionele onderhoudsplan neem ik je alle zorg uit handen en kun jij doen wat jij leuk vindt of goed in bent. Zo blijft je website veilig en up-to-date.

Wel zo goed, wel zo makkelijk!

Vele tevreden klanten gingen je al voor

Flexibel en snel

Klantgericht en eerlijke prijzen

Persoonlijke aandacht en support

Vrijblijvend contact?

Vele tevreden klanten gingen je al voor

Flexibel en snel

Klantgericht en eerlijke prijzen

Persoonlijke aandacht en support