Waarom heb je een SSL-certificaat nodig in WordPress?

De veiligheid van de gegevens van je website-bezoeker is extreem belangrijk. Zo worden er bijvoorbeeld formulieren verzonden en betalingen gedaan en deze bevatten gevoelige informatie.

Om deze gegevens te beschermen, is er een slimme beveiliging bedacht die deze data versleuteld verstuurd tussen de browser van de persoon die de website bezoekt naar de webserver waar de website op draait en deze gegevens ontvangt.

Hoe herken je een beveiligde verbinding via een SSL-certificaat?

Deze beveiliging heet SSL wat staat voor Secure Sockets Layer en kun je aan een aantal zaken herkennen:

Vroeger, als je een website bezocht, typte je altijd http:// voor het werkelijke webadres (URL). Als de verbinding beveiligd is, loopt deze verbinding over een https:// verbinding, waarbij de extra s de versleutelde beveiliging aangeeft.

Als je een website hebt, kun je ook een uniek SSL-certificaat aanvragen, wat gekoppeld wordt aan je unieke webadres en dat kun je herkennen aan het slotje in je browser net voor de URL.

Zodra de verbinding niet beveiligd is (bijvoorbeeld als je via http verbonden bent), zal je browser een opvallende waarschuwing geven. Hetzelfde geldt als andere websites zich als jouw site proberen voor te doen.

Google en SSL

Een aantal jaar geleden is Google begonnen met het meenemen van het SSL-certificaat als een vereiste. Als je site geen gebruik maakt van een SSL-certificaat, zal Google standaard je site aanmerken als onveilig en moet je bewust doorklikken om die site alsnog te zien te krijgen. Ook zal je website “gestraft” worden met de positie in de zoekmachines. Websites met een SSL-certificaat zullen hoger in de zoekresultaten verschijnen.

Bij DTP2 krijg je bij je webhostingpakket een gratis Wildcard SSL-certificaat, waarmee je dus het slotje in de browser te zien krijgt, maar ook de gegevens van je bezoekers veilig versleuteld verzonden worden.

En als je hulp nodig hebt met het instellen hiervan? Dan helpt DTP2 je gewoon een handje!

Waarom DTP2?

DTP2 maakt al 20 jaar gewoon goede! websites. Geen gedoe en vooral geen gebakken lucht.

De focus van DTP2 ligt vooral op het helpen en ontzorgen van mensen en bedrijven die graag een website willen en hier hulp bij kunnen gebruiken.

DTP2 staat voor persoonlijke aandacht en support.

In heldere taal en met een duidelijk plan werken we samen en zo effectief mogelijk toe naar een functionele én mooie website die ook nog eens goed gevonden kan worden.

En met het optionele onderhoudsplan neem ik je alle zorg uit handen en kun jij doen wat jij leuk vindt of goed in bent. Zo blijft je website veilig en up-to-date.

Wel zo goed, wel zo makkelijk!

Vele tevreden klanten gingen je al voor

Flexibel en snel

Klantgericht en eerlijke prijzen

Persoonlijke aandacht en support

Vrijblijvend contact?

Vele tevreden klanten gingen je al voor

Flexibel en snel

Klantgericht en eerlijke prijzen

Persoonlijke aandacht en support