Terugzetten van een backup in DirectAdmin

Soms ben je lekker aan het werk aan je website en opeens gaat het helemaal fout. Een plugin die een fout veroorzaakt, een probleem nadat je een plugin- of WordPress-update hebt uitgevoerd of gewoon dat je door de virtuele bomen het bos even niet meer ziet.

Geen nood!

Gelukkig wordt er bij DTP2 op meerdere momenten per dag een backup gemaakt van je website(s), mailbox(en) en database(s) en is het herstellen hiervan erg makkelijk!

DirectAdmin Controlepaneel

Log hiervoor in bij je DirectAdmin Controlepaneel door naar https://www.de-url-van-jouw-website.nl:2222 te gaan. De inloggegevens hiervan heb je via de mail ontvangen toen je webhosting bij DTP2 bent gaan afnemen.

Na het inloggen, kom je in de administratiepaneel terecht en klik je op Restore Backups.

Kies in het volgende scherm de datum en tijd van je herstelpunt. Kies bij voorkeur het moment dat nét voor het moment ligt dat de problemen optraden.

LET OP! Alle wijzigingen, maar bijvoorbeeld ook inzendingen, bestellingen en emails die ná dit moment zijn gedaan zullen verloren gaan!

In het volgende scherm, bij bestanden, kun je kiezen welke website je wilt herstellen. Dit kunnen er één of meerdere zijn vanwege bijvoorbeeld een subdomein.

Onder emailadressen kun je kiezen óf en zo ja, welke mailadressen je wilt herstellen en bij database welke database(s) je wilt herstellen.

LET OP! Bij je WordPress website hoort ALTIJD een database. De een kan niet functioneren zonder de ander. Alleen de bestanden (website) of alleen de database herstellen kan tot onverwachte resultaten leiden en in de meeste gevallen zul je deze beide willen herstellen.

In plaats van herstellen, kun je ook kiezen om de bestanden die je geselecteerd hebt te downloaden. Op die manier kun je deze bijvoorbeeld lokaal (op je eigen computer) installeren.

Bij je webhosting van DTP2 zit standaard altijd 30 dagen en meerdere keren per dag backups inbegrepen. Deze worden op dezelfde webserver opgeslagen als waar je website staat.

Als je een WordPress Onderhoudscontract hebt bij DTP2 worden je backups tevens op een externe, beveiligde locatie opgeslagen voor maximale veiligheid.

Kortom, je website staat niet alleen op een razendsnelle, Nederlandse webserver, maar is ook in goede handen en goed beveiligd!

Backup Beaver Builder beveiliging DirectAdmin domeinnaam Duplicator Mailpoet Onderhoudscontract onderhoudspakket praktijk4kids SSL certificaat Templates Uncanny Automator webdesign Webhosting wordfence WordPress WPForms

Waarom DTP2?

DTP2 maakt al 20 jaar gewoon goede! websites. Geen gedoe en vooral geen gebakken lucht.

De focus van DTP2 ligt vooral op het helpen en ontzorgen van mensen en bedrijven die graag een website willen en hier hulp bij kunnen gebruiken.

DTP2 staat voor persoonlijke aandacht en support.

In heldere taal en met een duidelijk plan werken we samen en zo effectief mogelijk toe naar een functionele én mooie website die ook nog eens goed gevonden kan worden.

En met het optionele onderhoudsplan neem ik je alle zorg uit handen en kun jij doen wat jij leuk vindt of goed in bent. Zo blijft je website veilig en up-to-date.

Wel zo goed, wel zo makkelijk!

Vele tevreden klanten gingen je al voor

Flexibel en snel

Klantgericht en eerlijke prijzen

Persoonlijke aandacht en support

Vrijblijvend contact?

Vele tevreden klanten gingen je al voor

Flexibel en snel

Klantgericht en eerlijke prijzen

Persoonlijke aandacht en support