Automatiseren van je website met Uncanny Automator

Een website hebben is mooi, maar een website hebben die alles voor je automatiseert is helemáál mooi. Uncanny Automator kan dit allemaal voor je regelen!

Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld dat je een contactformulier hebt op je website, maar ook nieuwsbrieven verstuurt en je de mensen die je contactformulier gebruiken aan je mailinglijst wilt toevoegen. Uiteraard moet je hier wel netjes toestemming voor vragen en bij voorkeur zelfs met double-opt-in 😉

Je kunt deze mensen natuurlijk allemaal handmatig gaan kopiëren en plakken, maar je kunt je tijd vast wel voor leukere dingen gebruiken.

WPForms

Voor het maken van formulieren voor websites, gebruikt DTP2 bijvoorbeeld WPForms. Deze plugin is erg krachtig, heeft een simpele gebruikersinterface, maar maakt ook gewoon goede en aantrekkelijke formulieren.

Voorbeelden hiervan zijn formulieren die je in meerdere stappen door een proces heen loodsen, handtekeningen plaatsen op je formulier of conditionele logica. Met andere woorden, als ik dit kies of invul, gebeurt er dat.

Mailpoet

Aan de andere kant, gebruikt DTP2 Mailpoet voor het ontwerpen en versturen van nieuwsbrieven. Wederom een plugin die doet wat het moet doen en doet dat goed.

Helaas bestaat er (nog) geen directe support tussen deze 2 plugins, wat zou betekenen dat je de mensen die je formulieren invullen en toestemming geven voor je nieuwsbrief, handmatig moet toevoegen aan de Mailpoet plugin.

Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn!

Uncanny Automator

De oplossing is er in de vorm van de plugin genaamd Uncanny Automator. Deze plugin is ervoor gemaakt om je WordPress website, de plugins en de processen op de achtergrond te automatiseren. Nu valt er natuurlijk altijd meer te wensen en zijn bepaalde zaken niet mogelijk, maar er is wel bijzonder veel mogelijk!

Zo kun je bijvoorbeeld, wederom gebaseerd op conditionele logica, de mensen die je formulieren invullen, toevoegen aan een specifieke mailinglijst. Er is op deze manier een indirecte koppeling mogelijk tussen deze twee (en nog vele andere) plugins en bespaart je heel veel tijd.

Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld dat je deze mensen direct zou kunnen toevoegen als lid op je website, een ZOOM meeting kunt inplannen, de ingevoerde gegevens in een Google Sheet kunt zetten en nog véél meer!

Ik wil dit allemaal!

Ik kan me voorstellen als je dit leest dat je denkt, dit wil ik allemaal! Nu is het zo dat een jaar toegang tot WPForms Pro € 167 kost, een jaar Mailpoet tot 5000 subscribers € 460 kost en een jaar Uncanny Automator Pro is € 125. Deze plugins bij elkaar kosten je dus alleen al € 752 en dat zijn de prijzen op het moment van het schrijven van dit artikel. En dan heb je er vaak nog wel wat meer nodig…

Ik kan me nu voorstellen dat als je dit leest, dat je denkt, ZO DAN! Dat is best een hoop geld en dat dit een drempel is voor mensen met en website voor de hobby of zelfs voor een (klein) bedrijf.

Onderhoudscontract

Gelukkig heeft DTP2 daar een oplossing voor in de vorm van verschillende onderhoudscontracten. De naam is misschien wat misleidend, maar er zit wel degelijk ook een stuk onderhoud van je website in, net zoals je domeinnaam en webhosting inbegrepen zijn.

Maar met het onderhoudscontract, krijg je tevens toegang tot heel veel premium plugins, inclusief degene die hierboven genoemd zijn.

Wil je een website die er niet alleen mooi uitziet en klanten converteert, maar ook een die zo veel mogelijk automatiseert en je werk uit handen neemt, dan ben je bij DTP2 aan het juiste adres!

Backup Beaver Builder beveiliging DirectAdmin domeinnaam Duplicator Mailpoet Onderhoudscontract onderhoudspakket praktijk4kids SSL certificaat Templates Uncanny Automator webdesign Webhosting wordfence WordPress WPForms

Waarom DTP2?

DTP2 maakt al 20 jaar gewoon goede! websites. Geen gedoe en vooral geen gebakken lucht.

De focus van DTP2 ligt vooral op het helpen en ontzorgen van mensen en bedrijven die graag een website willen en hier hulp bij kunnen gebruiken.

DTP2 staat voor persoonlijke aandacht en support.

In heldere taal en met een duidelijk plan werken we samen en zo effectief mogelijk toe naar een functionele én mooie website die ook nog eens goed gevonden kan worden.

En met het optionele onderhoudsplan neem ik je alle zorg uit handen en kun jij doen wat jij leuk vindt of goed in bent. Zo blijft je website veilig en up-to-date.

Wel zo goed, wel zo makkelijk!

Vele tevreden klanten gingen je al voor

Flexibel en snel

Klantgericht en eerlijke prijzen

Persoonlijke aandacht en support

Vrijblijvend contact?

Vele tevreden klanten gingen je al voor

Flexibel en snel

Klantgericht en eerlijke prijzen

Persoonlijke aandacht en support